جهت مشاهده وامها به لینک زیر مراجعه فرمائید
وام ازدواج رسالت جانبازی در تهران

بیمه وام بخش دو

بیمه وام بخش دو

 103    0

در این بخش در ادامه ی بیمه وام بخش یک در مورد مزایا و معایب بیمه وام و انتخاب بهترین نوع بیمه وام صحبت شده است.

 

 

هزینه‌های شرکت‌های بیمه کننده برای بیمه وام از فرد بیمه شونده دریافت می‌کنند بر چه اساسی تعیین می گردد؟

 

 

همانطور که گفته شد، هر بیمه برای خود هزینه ای دارد که این هزینه به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. که برخی از مهمترین این عوامل عبارتند از: سن فرد بیمه شونده، میزان وامی که فرد درخواست دریافت آن را دارد و یا دریافت کرده است و همچنین در وام های نیمه کاره نسبت به باقی مانده وامی که باید به بانک پرداخت شود، مدت زمان بازپرداخت وام، کسب و کار فرد وام گیرنده، وضعیت سلامتی فرد وام گیرنده.

 

مطمئنا شرکت‌های بیمه کننده نیز شرایطی را برای افراد بیمه کننده قرار می دهند و عواملی را در نظر می‌گیرند که آن شرکت ها نیز بتوانند برای خود درآمدی کسب نمایند.

 

 

چرا شرکت‌های بیمه کننده قبول می کنند در مقابل دریافت مبالغی، اقساط وام افراد را به بانک پرداخت نمایند؟

 

همانطور که گفته شد هر کس به فکر سود و درآمد خود می باشد، مگر برخی از موسسات دولتی که فقط جهت رفاه مردم می باشد. شرکتهای بیمه کننده نیز اکثرا خصوصی می باشند، بنابراین اگر در این مسیر سودی عاید آنها نشود، تن به پرداخت اقساط افراد در مقابل دریافت حق بیمه ناچیز(البته در مقابل اقساطی که قرار است بپردازند) نمی دهند ولی اگر به عمق ماجرا بیندیشید به این نتیجه می‌رسید که چند نفر از بیمه کنندگان احتمال این را دارد که در بازه زمانی که قرار است وام خود را به بانک بازپرداخت نمایند، فوت نمایند و یا دچار حادثه شوند و یا ملک در رهن گذاشته این افراد دچار حادثه شود.
بنابراین شاید یک نفر از ۱۰ نفر یا شاید ۲۰ نفر بیمه شونده در این بازه زمانی دچار حادثه شود و یا ملکشان دچار حادثه شود و یا افراد فوت شوند. بنابراین این شرکت از ۱۰ یا ۲۰ نفری که حق بیمه را دریافت خواهد کرد، فقط به یک نفر خسارت وام پرداخت خواهد کرد. بنابراین برای این شرکت هم سودآور میباشد که به چنین عملی اقدام نماید و از بین چندین نفر فقط برای یک نفر از آنها (آن هم اگر شرایط دریافت بیمه را داشته باشد) اقساط وامش را به بانک پرداخت نماید.

 

 

در انتخاب نوع بیمه بهتر است به چه مواردی دقت شود؟

 

همانطور که بیان شد بیمه وام انواعی دارد که هر کدام از این انواع این بیمه ها شرایطی دارند و حادثه و مواردی را تحت پوشش خود قرار می دهند. بنابراین در انتخاب نوع بیمه باید به مواردی دقت نمایید تا در این معامله شما بتوانید به خدمات بیمه ای که آن را خریداری نموده اید، دست یابید.
در برخی موارد دیده میشود که افراد بدون داشتن اطلاعاتی در مورد بیمه ای که میخواهند برای وام خود خریداری نمایند، بیمه ای نامناسب را برای خود انتخاب و خریداری می‌کنند و در مواقع روبرو شدن با حوادثی که فرد درخواست استفاده از خدمات آن بیمه را از شرکت‌های بیمه گذار می نماید، شرکت بیمه کننده در پاسخ به وی، شرایط بیمه خریداری شده وی را به او نشان می دهند و متاسفانه اعلام می‌کند که بیمه ای که وی خریداری نموده است شامل حادثه ای که با آن مواجه شده است، نمی شود. در این صورت به خاطر امضا کردن قرارداد توسط فرد وام گیرنده، فرد حق هیچ اعتراضی را ندارد.

 

بنابراین قبل از اینکه بیمه ای را بخرید بهتر است که از مزایا و خدمات که بیمه در اختیار افراد وام گیرنده قرار می‌دهد با خبر شوید تا انتخاب درستی داشته باشید. برخی از مواردی که باید به آن توجه کنید عبارتند از:

 

* بیمه ای را که قصد خریداری آن را دارید، چه رویداد و مواردی را پوشش می‌دهد. برای مثال فقط شامل فوت افراد می‌شود، شامل فوت و ناتوانی افراد است، فقط شامل ناتوانی وی می‌باشد، اگر فرد بیکار شود خدمات بیمه برای وی شامل خواهد شد یا نه؟ اگر بیمه شامل فوت می باشد، چه نوع فوت هایی را شامل می‌شود؟ فوت بر اثر حادثه یا فقط به صورت طبیعی، و غیره.

 

* بیمه ای که مد نظر دارید آن را خریداری نمایید چه نوعی میباشد. برخی از بیمه ها هستند که فقط مبلغ کم را تحت پوشش قرار می دهند. در واقع برای این بیمه ها سقف مشخصی تعیین گردیده است که اگر وام افراد از آن مبلغ بیشتر باشد این بیمه آن را تحت پوشش قرار نمی دهد. برخی از انواع بیمه ها هستند که فقط وام های مسکن را پوشش می‌دهند و برخی هستند که فقط وام های شخصی را تحت پوشش قرار می‌دهند و غیره.


* فرد وام گیرنده باید بداند که مالیات چیست و مفاهیم آن را درک نماید.


* فرد وام گیرنده باید تمام قراردادی که بین او و شرکت بیمه کننده برقرار می شود را به طور کامل و دقیق بررسی نماید. چراکه ممکن است در متن اصلی قرارداد چیز خاصی نباشد که فرد وام گیرنده را مغبون نماید ولی در پایین قرار داد بر اساس استثناها، موارد ذکر شده، شرایط معافیت سلامت و غیره، شرکت بیمه کننده تعهداتی را از خود سلب نماید و فرد بیمه کننده در این قرارداد بازنده شود و بسیاری از مواردی که فرد وام گیرنده انتظار دارد شرکت بیمه کننده آن را برعهده بگیرد را شرکت بیمه کننده متعهد نشود.

 

 

با اجرای چه قوانینی است که شرکت بیمه کننده موظف است که تعهدات خود را عملی نماید؟

 

* برای اینکه خانواده فرد وام‌گیرنده ای که فوت شده است، بتواند از بیمه ای که فرد برای وام خود خریداری نموده است، استفاده نمایند باید تا ۱۰ روز بعد از فوت فرد بیمه شونده به شرکت بیمه کننده مراجعه نمایند و مدارک فوت فرد وام گیرنده را به آن شرکت ارائه نمایند.


* فرد بیمه شده حداکثر زمانی که دارد تا از بیمه وام بدهکار خود استفاده نمایید چهار سال میباشد.


* افرادی که بیش از ۷۰ سال سن دارند نمی‌توانند از خدماتی که شرکت بیمه کننده در قبال بیمه وام افراد دارند، استفاده کنند. در واقع شرکت‌های بیمه برای این افراد هیچ نوع تعهدی را ندارند.

 

 

مزایای بیمه وام

 

* افرادی که وام دریافتی خود را بیمه می‌کند، از آرامش خاطری برخوردار هستند که اگر به دلایلی نتوانند در آینده اقساط وام خود را بازپرداخت نمایند، می‌توانند به داشتن پشتیبان مالی خود اتکا نمایند و استرس و نگرانی برای آینده خود (از بابت بازپرداخت وام خود) نداشته باشند.


* اعتبار خوش حسابی فرد وام گیرنده در بانک ها به وسیله داشتن بیمه وام های دریافتی از بین نمی رود، چرا که اگر فرد به دلایلی که در قرارداد بیمه وجود دارد، از پرداخت اقساط خود ناتوان شود، شرکت بیمه کننده اقساط وام وی را پرداخت خواهد کرد.


* این وام‌ها تقریباً اکثر درخواست‌ها را برای بیمه کردن وام شان قبول می‌کنند. بنابراین افراد نباید نگران رد شدن درخواستشان باشند.

 

 

معایب بیمه وام

 

* شرکت های بیمه کننده حتماً به فکر سود و درآمد خود هستند تا نفع فرد بیمه کننده. بنابراین احتمال این وجود دارد که شرکت هایی با طمع کاری به ضرر فرد وام گیرنده گام بردارند. بنابراین فرد وام‌گیرنده نباید با هر شرکت بیمه کننده ای قرارداد ببندد. بلکه فقط شرکت‌های بیمه کننده ای که معتبر میباشند، ارزش قرارداد بستن و استفاده از خدمات آنها را دارند.


* امکان این وجود دارد درخواست فرد وام گیرنده جهت بیمه کردن وام خود رد شود و برخی از دلایل مهمی که باعث رد درخواست این افراد می شود عبارتند از: فرد به جای داشتن شغل معتبر و رسمی دارای کاری پاره وقت می باشد و یا فرد خود اشتغال است، فرد وام گیرنده از معاینات پزشکی که برای اظهار سلامتی فرد وام‌گیرنده نیاز است تایید نشود و یا دارای سوابقی باشد که سلامت فرد را برای انجام کار، رد می کند. فرد وام گیرنده شغلی دارد که قرارداد کوتاه مدت دارد و امکان این وجود دارد که قرارداد وی تمدید نشود و وی بعد از مدت کوتاهی بیکار شود و یا هر دلیل دیگری که ثابت نماید که فرد وام‌گیرنده احتمال آن را دارد که در عرض مدت زمان کوتاهی بیکار شود و خود نیز دارای مهارتی نمی باشد که در صورت بیکار شدن، شروع به کار جدیدی نماید و با استفاده از مهارت خود درآمد کسب نماید.

 

 

با توجه به مزایا و معایب و شرایط بیمه وام، آیا استفاده از آن برای افراد مناسب می باشد و یا نه؟

 

با توجه به مطالبی که بیان شد و از این لحاظ که تمام شرکت های بیمه کننده سود و درآمد خود را اولویت کار خود قرار می‌دهند تا نفع وام گیرنده،  فرد وام گیرنده باید تحقیق و مطالعه کافی در مورد بیمه که می خواهد آن را برای خود انتخاب و خریداری نمایید، داشته باشد و در دام شرکت های بیمه کننده سوء استفاده گر نیافتند و باید به امروز شرکت های بیمه کننده نیز توجه نمایید چرا که نمی‌توان با توجه به سوابق شرکت‌ها به آنها اعتماد کرد و حق بیمه را به آنها پرداخت نمود و در صورت نیاز به خدمات آن شرکت، شرکت به تعهدات خود عمل نکند و باعث ضرر افراد وام گیرنده شود. بنابراین هر فرد باید نسبت به صلاحدید خود اقدام به این کار نماید و اگر ترجیح نمی‌دهد که این بیمه را برای خود داشته باشد، از این کار صرف نظر نماید.

 

 

جمع بندی و نکاتی که در پایان بیان آن خالی از لطف نمی باشد :

 

* در کل می توان گفت که بیمه وامی که وجود دارد دو نوع می باشد، که فرد وام گیرنده بنا به شرایط و خواسته خود یکی از انواع بیمه را برای وام خود انتخاب و خریداری می نماید که بعد از فوت وی و یا بر اثر حادثه‌ای که خود و یا بستگان و ضامنین وی را دچار سختی و گرفتاری بازپرداخت وام های گرفته شده میکند، نشود.


* بیمه وام، بیمه اجباری نمی باشد و فرد با رضایت و خواسته خود اختیار این را دارد که وام خود را بیمه نماید. 


* فرد وام گیرنده باید در انتخاب شرکت بیمه کننده دقت لازم را داشته باشد و شرکت بیمه کننده نیز بر اساس تعهداتی که در قراردادی که بین فرد وام گیرنده و شرکت مربوطه بسته می شود، باید به وظایف و تعهدات خود عمل نماید و افراد وام گیرنده را از مشکلاتی که بر اثر ناتوانی در بازپرداخت وام خود تهدید می کند، یاری نماید.


* وام گرفته شده ممکن است از بانک‌های دولتی و خصوصی و یا هر موسسه دیگری باشد که شرکت‌های بیمه کننده بنا به پذیرش شان می توانند وام گرفته شده را بیمه نمایند.


* برای فرد وام گیرنده محدودیت‌هایی وجود دارد و خواسته همه افراد برای بیمه وام شان توسط شرکت‌های بیمه کننده مورد قبول واقع نمی‌شود و ممکن است بنا به شرایطی که فرد وام‌گیرنده آن شرایط را ندارد، شرکت‌های بیمه کننده از بیمه کردن وام آنها خودداری نمایند.

 

* هر شرکت بیمه کننده ای برای خود شرایط و قوانینی دارد. ممکن است برخی از شرکت ها قوانین بسیار آسان تری نسبت به دیگر شرکت‌های بیمه کننده داشته باشد ولی افراد باید دقت نمایند شاید این فقط یک تله برای افراد باشد و نباید گول وعده و وعید شرکت‌ها را بخورند و در دام تله برای افراد وام گیرنده پهن کرده اند، گرفتار شوند. بنابراین به هیچ عنوان نباید افراد وام گیرنده بدون داشتن اطلاعات کافی در مورد شرکتهای بیمه کننده اقدام به عقد قرارداد با آنها بنمایند.


* برخی شایعات وجود دارد که اگر فردی وام خود را بیمه نماید، وام وی با کاهش نرخ سود وام مواجه خواهد شد. ولی افراد باید آگاه باشند، چرا که این حقه ها از طرف شرکت های بیمه کننده می باشد و بیمه کردن وام از هر نوعی که باشد، هیچ تاثیری روی کاهش نرخ سود وام ندارد و این دو موضوع دو مقوله کاملا جداگانه از همدیگر می باشد.


* بیمه کردن وام، هزینه هایی را برای افراد وام گیرنده دربر خواهد داشت، بنابراین افراد باید با توجه به هزینه ای که برای بیمه کردن وام خود می کنند و در مقابل آن خدماتی که دریافت می کنند را با هم مقایسه نمایند تا ببیند که اصلا برایشان به صرفه می باشد که وام خود را بیمه کنند و یا نه؟ راه حل مناسب تر و بهتری از بیمه کردن وام برای آنها وجود دارد.


* همچنین باید به این نیز بیاندیشید که آیا بودجه لازم را برای بیمه کردن وام خود دارا می باشید و یا نه؟


به نقل از:
جهت فروش وام ازدواج خود به لینک زیر مراجعه فرمائید +

با تعهد محضری و معرفی ضامن های مورد نیاز و اخذ سفته .

خرید و فروش وام ازدواج در تهران


نظر خود را با ما درمیان بگذارید: