جهت مشاهده وامها به لینک زیر مراجعه فرمائید
وام ازدواج رسالت جانبازی در تهران

وام مشاغل خانگی بخش یک

وام مشاغل خانگی بخش یک

 610    0

در این مقاله در مورد وام مشاغل خانگی و کارهایی که لازم می باشد ثبت نام فرد متقاضی ثبت گردد و نهاد هایی که هزینه وام مشاغل خانگی را تامین می نمایند...

 

 

وام مشاغل خانگی چیست؟

 

مشاغل خانگی از جمله مشاغلی می باشد که طرفداران بسیار و خاص خود را دارد. این مشاغل نه تنها در ایران بلکه در همه کشورهای جهان وجود دارد و بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که به جای رفتن سرکار در بیرون از خانه و کار کردن برای دیگران، خود در داخل خانه به کسب درامد بپردازند. کارهای بسیاری وجود دارد که می‌توان در خانه و در یک محیط خانگی انجام داد، از جمله این کارها قالی بافی، خیاطی  درست کردن صنایع دستی و غیره میباشد. افراد زیادی هنرهای دارند که می‌توانند با همین هنر های خود بدون نیاز به سرمایه قابل توجهی به کار مشغول شوند و اتفاقاً درآمدهای بالایی را نیز به دست آورند.


در بین طرفداران این مشاغل، میتوان زنان را عمده ترین طرفداران نامید. معمولاً زنان در خانه، کارها و مسئولیت‌های بزرگی دارند و وقتی در بیرون از منزل به کار مشغول می‌شوند معمولاً نمی توانند دیگر به آن مسئولیت ها رسیدگی کامل داشته باشند. در بین این مسئولیت‌ها، مسئولیت مادر بودن از همه سنگین تر می باشد. زنان شاغل در بیرون از خانه اگر شامل مرخصی  زایمان هم شوند فقط نه ماه خواهند توانست که تمام وقت خود را با فرزند خود بگذرانند ولی بعد از این نه ماه یا فرزند خود را باید در مهدها بگذارند و یا اینکه پرستاری برای او بگیرند و یا دست یکی از اعضای خانواده بسپارند، که در این صورت فرزند فقط نیمی از روز خود را خواهد توانست که با مادر خود وقت بگذراند. البته این هم نوعی زندگی می باشد و خیلی ها این زندگی را ترجیح می‌دهند و در مورد خوب یا بد بودن آن نیز ما نمی‌توانیم چیزی بگویم، چرا که دانش کافی در این زمینه را نداریم.


ولی وقتی این زنان در خانه به کاری مشغول می‌شوند، دیگر این مشکلات را نخواهند داشت که در این صورت هم خواهند توانست به شغل خود بپردازند و هم مسئولیت‌های خود را انجام دهند.


البته نه اینکه بگوییم فقط زنان هستند که به این کارها اشتغال دارند، بلکه مردان زیادی هم هستند که ترجیح می دهند در خانه خود و بدون بیرون رفتن از خانه و روبه رو شدن با مشکلات و هزینه هایی که در مسیر رفت و آمد و محیط کار وجود دارد، به کسب درآمد بپردازند.

 

دولت نیز از این افراد حمایت هایی را می کند، مثلاً برای این افراد وام هایی را جهت راه اندازی کسب و کار خود در خانه اختصاص می‌دهد. برخی از خانواده‌ها به صورت خانوادگی تصمیم می‌گیرند که گوشه ای از خانه خود را به محل کار خود تبدیل نمایند و دست به دست هم دهند و کسب درآمد نمایند.
برای اینکه افراد بتوانند از تسهیلات وام مشاغل خانگی استفاده نماید، ابتدا باید بدانند که شغل هایی که برای خود انتخاب نموده اند که در منزل خود به انجام آن بپردازند، شغلی می باشد که در مجموعه لیستی که دولت آنها را تهیه و ارائه نموده است وجود دارد یا نه؟

 

برای اینکه بتوانید لیست کامل این مشاغل را ببینید می توانید به آدرس اینترنتی mkh.mcls.gov.ir مراجعه نمایید.

 

ما نیز در این مقاله برخی از مهمترین شغل هایی که معمولاً بین مردم انجام آنها رایج می باشد را نام می بریم که عبارتند از:

 

 

صنایع کاشی و سرامیک، صنایع دستی چرمی، بازی‌های رایانه‌ای، فعالیت‌هایی که در زمینه شیلات میباشد، صنایع دستی سنگی، تولیدات دامی، قالیبافی، گلیم بافی، صنایع نساجی، طراحی لباس، طراحی عروسک، صنایع بخش کشاورزی و غیره

 

اگر شغل شما نیز در بین شغل های موجود در لیست بود، میتوانید نسبت به ثبت نام برای وام مشاغل خانگی خود اقدام نمایید و برای ثبت نام نیز باید به همان آدرس اینترنتی mkh.mcls.gov.ir مراجعه نموده و اطلاعاتی را که از صاحب شغل خواسته می شود، را در اختیار آن سامانه قرار دهید و در این سامانه ثبت نام نمایید. در مقابل این ثبت نام سامانه کد رهگیری را به افراد ارائه می‌دهد که با این کد رهگیری می توانید به پیگیری ثبت نام و گرفتن وام بپردازید و با این کد رهگیری سامانه می تواند اطلاعات و قرارگیری شما در کدام مرحله گرفتن وام را به شما نمایش دهد.

 

البته با ثبت نام در این سامانه، گرفتن وام شما حتمی نمی شود. و شما با این ثبت نام، به سامانه اطلاع می‌دهید که خواهان دریافت وام می باشید و مانند هر وام دیگری، بعد از درخواست متقاضی افراد مسئول باید اطلاعات وی را بررسی نمایند و اگر فرد مشمول دریافت وام گردد، در این صورت می باشد که پرونده دریافت وام شخص به جریان می‌افتد. وقتی که اطلاعات شخص متقاضی از طریق همین سامانه بررسی گردید، اگر مورد تایید باشد، از طریق پیامی به فرد درخواست کننده اطلاع داده می‌شود که درخواست گرفتن وام از طریق سامانه مورد تایید قرار گرفته است و تاییدشان به ادارات تعاون، کارورفاه اجتماعی فرستاده شده است تا این ادارات نسبت به صدور مجوز برای دریافت وام شخص، اقدامات لازم را انجام دهند و همچنین در صورت عدم تایید سامانه نیز باز هم پیامی حاوی عدم تایید برای شخص درخواست کننده وام فرستاده می شود.

 

 

چه مواردی باعث میشود که وام مشاغل خانگی به افراد تعلق نگیرد؟

 

* فرد شاغل باشد. فردی که متقاضی دریافت وام می باشد، باید بیکار باشد و نمی تواند در کنار شغل دولتی خود شغل مشاغل خانگی را راه اندازی نماید و از دولت نیز وام دریافت کند و اگر هم خواستار راه‌اندازی این مشاغل بود، باید از جیب خود خرج نماید. البته منظور ما از بیکاری بیکار از نظر دولت می باشد. در واقع فرد نباید شغل های دولتی داشته باشد‌. حال فرقی نمی‌کند که قراردادش با دولت رسمی باشد یا پیمانی، قراردادی، روز مزد، ساعتی، پروژه ای و یا به هر نوع دیگری نباید از دولت حقوقی دریافت نماید. در این بین بازنشستگان دولتی استثنا می باشند، این افراد با اینکه از دولت حقوق می‌گیرند ولی می‌تواند به راه اندازی شغل خانگی و دریافت وام مشاغل خانگی اقدام نمایند‌


* افرادی که به سن قانونی ۱۸سال نرسیده اند. معمولا امکان دریافت وام برای راه اندازی مشاغل خانگی را ندارند و از آنجایی که برای دریافت مجوز کسب و کار، سن پایین ۲۰ سال را قبول نمیکند، بنابراین به نظر می رسد که برای دریافت وام نیاز می باشد که فرد حداقل ۲۰ سال داشته باشد.
* اگر فردی سوء پیشینه کیفری داشته باشد نیز نمیتواند به دریافت وام اقدام کند.


* برای آقایان هم شرط پایان خدمت و یا معافیت و در دست داشتن کارت پایان خدمت و یا معافیت الزامی است.


* اگر فرد در محل راه اندازی شغل خانگی که به سامانه معرفی نموده است، ساکن نباشد، نمی تواند وام مشاغل خانگی را دریافت نمایید.


* از نهادی دیگر وام خود اشتغالی دریافت کرده باشد.


* شغلی که راه اندازی نموده است برای همسایگانش ایجاد مزاحمت ننماید.


* گواهی مهارتی را که برای راه اندازی شغل خانگی خود نیاز می باشد، را داشته باشد. البته فرد می‌تواند بعد از تقاضای وام تا ۶ ماه دیگر این گواهی را دریافت و ارائه نماید.

 

 

چه کارهایی لازم می باشد که ثبت نام فرد متقاضی ثبت گردد؟

 

 

۱) فرد باید به سامانه mashaghel khanegi.mcls.gov.ir ثبت نام نماید و اطلاعات درخواستی این سامانه را وارد سایت نماید.


۲) باید در سامانه درگاه ملی، مجوزهای کشوری نسبت به احراز هویت و درخواست صدور مجوز اقدام نماید.


۳) باید هزینه تجهیزات و مواد اولیه را که برای راه اندازی شغل خانگی خود مورد نیاز می باشد را برآورد نماید و وارد سایت نماید.


۴) باید تصاویر مدارکی که در این سامانه مورد نیاز میباشد را تهیه نماید و در سایت بارگذاری کند.


۵) باید حتما کد رهگیری خود را از سامانه دریافت نماید تا از اینکه ثبت نام وی ثبت گردیده است، مطمئن گردد و از اینکه کد رهگیری را جهت بررسی و پیگیری درخواست خود تا پایان دریافت وام نگهداری نماید. اگر درخواست وی تایید گردد می‌تواند به بانکی که از طریق سامانه اعلام میگردد، مراجعه نماید و نسبت به دریافت وام خود اقدام کند.

 

افراد به چه شیوه‌هایی می‌توانند به مشاغل خانگی بپردازند؟

 

۱) دسته از افراد برای خود کار نمی کنند، بلکه به صورت دریافت حقوق از افرادی دیگر به مشاغل خانگی می پردازند و برای آن افراد کار می کنند و از آنها حقوق میگیرند. معمولا حقوق دریافتی این دسته از افراد بدین گونه می باشد که به اندازه ای که کار می‌کنند به همان اندازه هم از فرد صاحب کار حقوق دریافت می کنند. به این دسته از متقاضیان، متقاضیان تحت پوشش گفته می شود.


۲) دسته دیگری از افراد به جای اینکه برای فردی دیگر کار کند و از آنها حقوق دریافت کنند، ترجیح می‌دهند که خودشان از ابتدا تا انتهای تولید محصول را خود بر عهده بگیرد و برای خودشان درآمد کسب نمایند. به این دسته از افراد نیز متقاضیان مستقل گفته می شود.


۳) اما دسته دوم آن دسته از افراد هستند که به شغل هایی می پردازند که به صورت خوشه ای باید این شغل‌ها را انجام داد. در واقع به صورت تعاون و همکاری با بنگاه هایی که به تولید محصول می پردازد و این بنگاهها مواد اولیه لازم را در اختیار این افراد قرار می‌دهند و به تولید محصولات آنها در گروه‌های مختلف می‌پردازند و محصولات آنها توسط انواع گروه ها تولید و به بازار عرضه می‌ گردد. این دسته از افراد متقاضیان پشتیبان گفته می شود.

 

حال باید افراد بدانند که در کدام یک از این دسته ها قرار می گیرد تا در هنگام ثبت نام در سایت فرم مخصوص به آن دسته را تکمیل نمایند تا مسئولین مربوطه نیز از دسته ای که فرد در آن قرار گرفته است، آگاهی یابند و با توجه به آن، بررسی های خود را انجام دهند.

 

 

آیا همه افرادی که به مشاغل خانگی می پردازند، باید مجوز فعالیت خود را از سازمان مربوطه دریافت نمایند؟

 

مطمئنا اگر فردی بخواهد به صورت اصولی و قانونی به شغل خود بپردازد، نیاز است که مجوز فعالیت خود را از سایت مجوز ها به آدرس g4b.ir دریافت نمایند. البته هستند کسانی که بدون این مجوز به کسب و کار خود می‌پردازند و این افراد را میتوان به نوعی خطاکار و شاید مجرم نامید، چرا که قانون الزام می‌کند که برای راه اندازی هر شغل خانگی باید مجوز کسب و کار را دریافت نمود. برای دریافت این مجوز نیز سختی زیادی وجود ندارد و افراد با مراجعه به سایت نامبرده شده و ارائه اطلاعات و مدارک مورد درخواست در این سامانه می توانند نسبت به دریافت مجوز کسب و کار خود اقدام نمایند.

 

 

برای چه کسانی و چه محیط هایی می توان مجوز کسب و کار دریافت نمود؟

 

شرایط افرادی که می‌توانند مجوز کسب و کار دریافت نمایند عبارتند از:

 

۱) سن فردی که می‌خواد به راه‌اندازی مشاغل خانگی بپردازد، نباید از ۲۰ سال پایین‌تر باشد.


۲) نداشتن سابقه کیفری از مهمترین شرایط دریافت مجوز برای این کسب و کارها می باشد.


۳) باید فردی که درخواست مجوز برای راه اندازی شغلی در محل زندگی خود می باشد، خودش نیز در آن محل ساکن باشد.


۴) در دست داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان الزامی می باشد.

 

 

این شرایط بیان شده شرایط عمومی می‌باشد که افراد برای دریافت مجوز برای کسب و کار خانگی خود باید دارا باشد، ولی به غیر از این شرایط شرایط اختصاصی نیزبرای دریافت این مجوز لازم و ضروری می‌باشد که عبارتند از:

 

۱) اگر افراد در دسته متقاضیان پشتیبان می باشند، باید دارای سابقه کاری حداقل به مدت ۵ سال باشد.


۲) باید ایده ار که در ذهن خود دارد را برای راه اندازی شغل خانگی خود برلی مسئولین طرح نماید و توانایی خود را برای متقاعد کردن آن مسئولین جهت رساندن این فعالیت به سودآوری و توانایی مدیریت کردن این کسب و کار را داشته باشد.


۳) باید مهارت لازم را جهت راه اندازی کسب و کار مربوطه داشته باشد. به طوری‌که باید برای شروع آن شغل آموزش ببیند و با دادن آزمون و دریافت گواهی مهارتی لازم و ارائه آن به مسئولین این مرحله را نیز با موفقیت بگذراند.


۴) اگر فرد در زمینه ای به فعالیت می‌پردازد که وجود بهداشت برای آن شغل الزامی می باشد، مثل شغل هایی که در زمینه مواد بهداشتی و مواد غذایی می باشند، ارائه گواهی سلامت نیز یکی از شروط دریافت مجوز کسب و کار خواهد بود.

 

۵) باید ثابت نماید که می‌تواند این شغل را راه اندازی نماید و به تولید محصول یا خدمات اقدام کند.

 

 

مطمئنا برای محیط هایی که به راه‌اندازی چنین کسب و کارهای اختصاص داده می‌شود نیز قوانین و شرایطی خواهد داشت که عبارتند از:

 

۱) از آنجایی که محیط های مسکونی برای چنین کسب و کارهایی نیاز است باید این محیط به گونه‌ای باشد که هیچگونه آزار و اذیتی چه صوتی، چه بصری، چه آلودگی های زیست محیطی و غیره را برای همسایگان نداشته باشد. در واقع باید کاملاً حقوق همسایگان رعایت گردد.


۲) نمی‌توان در این محیط که به تولید یا بسته بندی اختصاص داده می شود، برای صرفه جویی در هزینه در همان مکان نیز به فروش محصولات و خدمات پرداخت. این مکان ها فقط جهت تولید و آماده نمودن محصولات و خدمات می باشد نه فروش.


۳) نباید محل مسکونی را با تردد بی مورد و بسیار به مکانی پرتردد تبدیل نمود و باعث نارضایتی  همسایگان شد. این مورد به خصوص در آپارتمان ها باید رعایت گردد.


۴) باید محیط مسکونی انتخابی با شغل انتخابی متناسب باشد.


۵) در شغل هایی که نیاز به رعایت بهداشت می باشد، باید محیط را به جای تمیز و بهداشتی تبدیل نمود.

 

 

وام مشاغل خانگی را چه کسانی می توانند دریافت کنند؟

 

هر فردی که خود شرایط مربوط به راه اندازی کسب و کار خانگی را داشته باشد و شغل خود را نیز متناسب با محیط زندگی خود انتخاب نموده باشد، می تواند متقاضی دریافت این وام باشد. چه فردی که به راه اندازی مشاغل خانگی می‌پردازد زن باشد چه مرد فرقی نمی کند و هر دو دسته از افراد امکان گرفتن این وام را دارند.

 

 

دلیل دولت برای ارائه وام مشاغل خانگی چیست؟

 

از آنجایی که شغل های رسمی دولتی و در کل استخدامی ها بسیار محدود می‌باشند، بنابراین دولت به این نتیجه رسیده است که برای رفع معضل بیکاری در جامعه بهتر است افراد را حمایت نمایند تا بتوانند خودشان برای خودشان کسب و کاری راه اندازی نمایند و کسب درآمد کنند وگرنه در جامعه بیکاری غوغا خواهد نمود. بنابراین برای حمایت از افراد جهت راه اندازی کسب و کارهای خانگی، وام مشاغل خانگی را به افراد ارائه می دهند.

 

 

چه افرادی بیشتر خواهان راه اندازی کسب و کارهای خانگی و دریافت وام مشاغل خانگی می باشند؟

 

فراد از هر دو دسته زن ها و مردها می توانند به این مشاغل روی آورند ولی طبق آمار در دسترس خانم ها بیشتر خواهان چنین شغل هایی می باشند و در همین راستا نیز این خانم‌ها هستند که بیشتر متقاضی دریافت وام مشاغل خانگی می باشند.

 

 

چه نهاد هایی هزینه وام مشاغل خانگی را تامین می نماید؟

 

بسته به اینکه فرد در کدام یک از حوزه‌ها میخواهد  فعالیت نماید، نهاد پرداخت کننده هزینه وام نیز متفاوت خواهد بود. هر حوزه فعالیتی نهاد مخصوص به خود را دارد و این نهاد موظف به تامین هزینه وام می باشد. برخی از این نهادها عبارتند از: وزارت کار و تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و غیره.

 

بعد از مطالعه ی این بخش حتما وام مشاغل خانگی بخش دو را نیز مطالعه بفرمایید :


به نقل از:
جهت فروش وام ازدواج خود به لینک زیر مراجعه فرمائید +

با تعهد محضری و معرفی ضامن های مورد نیاز و اخذ سفته .

خرید و فروش وام ازدواج در تهران


نظر خود را با ما درمیان بگذارید: